
Appeltaart recept
- 3 kanzi appels
- 2 bastogne koekjes
- 200 milliliter room
- 2 theelepels vanille extract
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
- Als eerste snijden we 1 appel aan mooie kleine blokjes.
- Daarna klop je de slagroom goed stijf.
- verdeel de room over twee schaaltjes.
- voeg bij het ene schaaltje room de helft van de appelblokjes toe.
- De andere helft van de appelblokjes bakken we lichtjes bruin in roomboter en voegen hier de suiker en kaneel aan toe. (laat dit even goed karameliseren).
- als deze gebakken appelblokjes afgekoeld zijn kunt u dit met de andere helft van de room mengen
- crunch de koekjes helemaal fijn en leg dit onder in het glaasje.
- De andere appel gaan we nu zo dun mogelijke plakjes van snijden.
- boven de bastogne koekjes beginnen we met 1 dun gesneden plakje appel.
- op deze appel volgt een kwart van de massa van de room met koude appel.
- Daarna weer een plakje appel. Hierboven vullen we het af met de warme room/ appel bereiding
- En hierboven doen we hetzelfde nogmaals met de koude variant.
- Het af garneren laten we vandaag geheel in uw hand.
https://www.frankvansteeg.nl/wp-content/uploads/sites/90/2014/11/appeltaart1.jpg
255
355
Frank van Steeg
https://frankvansteeg.nl/wp-content/uploads/sites/90/2016/12/logo-frank-1.png
Frank van Steeg2014-11-24 07:45:312014-11-17 23:32:14Appeltaart recept
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!