
coq au vin
- 8 grote drumsticks
- 250 gram dun gesneden bacon
- 750 milliliter soepele rode wijn
- 1,5 liter kippen bouillon
- 1 blikje tomaten puree
- 250 gram champignons
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 4 takken verse rozemarijn
- 5 takken verse tijm
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Wrijf de drumsticks goed in met zout en gemalen peper.
- Bak deze in roomboter mooi goudbruin en krokant.
- Snijd de bacon, champignons, ui en knoflook in kleine stukken.
- De snijverhouding doet er niet toe deze zeven we er op het laatst uit.
- Als u alles gesneden heeft bakt u de bacon even uit voegt u de rest van de gesneden garnituren toe.
- Daarna kunt u daar de tomaten puree aan toevoegen.
- Dit alles inclusief de kip plaatst u in een mooie grote pan en blust u af met de rode wijn.
- Voeg hierbij de verse kruiden.
- Als de alcohol redelijk verdampt 1 minuut 30 ongeveer kunt u de sterke kippenbouillon toevoegen.
- Dit laat u gedurende 1 uur zachtjes garen.
- Daarna kunt u de kip uit de garnituren halen en het overige zeven.
- Het vocht kookt u verder in en bind het desnoods af tot gewenste dikte.
- Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
https://www.frankvansteeg.nl/wp-content/uploads/sites/90/2014/11/coq.png
255
355
Frank van Steeg
https://frankvansteeg.nl/wp-content/uploads/sites/90/2016/12/logo-frank-1.png
Frank van Steeg2014-11-19 07:45:192014-11-17 23:08:39Coq au vin
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!