Rode paprikasoep recept
Rode paprikasoep recept voor 4 personen
- 3 paprika’s, waarvan ten minste 1 rode
- 1 ui of 2 sjalotjes o.i.d.
- 2 tenen knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1 blikje tomatenpuree (in die hele goedkope zit vaak veel zout, dus ik koop degene van ca. 35 cent)
- 0,75 liter groentebouillon
- Handje verse basilicum
- Olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Snij of hak de ui, knoflook en chilipeper (zonder zaadjes) fijn en fruit dit in olijfolie.
Voeg daarna de tomatenpuree toe en verhit kort. Snijd de tomaten en paprika’s in stukken en voeg het bij het uienmengsel. Zet ondertussen het bouillon op en voeg, als het blokje of poeder opgelost is, het groentemengsel toe. Laat het zo’n 15-20 minuten zachtjes koken. Pureer het dan glad met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi er ter garnering (en natuurlijk ook voor de smaak) wat basilicumblaadjes op. That’s it!
Het smaakte zo lekker, het is zo gemakkelijk om te maken, gezond en ook nog eens goedkoop.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!